ALS DE ZON ZICH NIET LAAT ZIEN . . . Veilig en verantwoord zonnen bij Haarstudio Geke

Nieuw! Rainbowlight zonnebank update

Rainbow lampen

Onze zonnebank is voorzien van speciale Rainbow lampen.

Deze Rainbow-lampen integreren de effecten van blauw, groen, rood en geel licht met UVB en UVA voor een unieke bruiningservaring met verbluffende kleuren en resultaten. Elk kleurenspectrum biedt verschillende effecten en heeft een andere invloed op de bruiningservaring:

  • Blauw licht – De speciale eigenschappen van blauw licht kunnen huidproblemen behandelen dankzij de antibacteriële werking. Blauw licht straalt ook positieve energie uit voor meer welzijn.
  • Groen licht – Dit kleurenspectrum kan stress gemakkelijk verminderen en de energie stimuleren.
  • Rood licht – Het rode kleurenspectrum voedt de huid, maakt deze glad en zacht en kan de aanmaak van collageen en elastine bevorderen. Deze energie kan ook de vochtbalans van de huid verbeteren en vrije radicalen remmen.
  • Geel licht – Het speciale UVB-licht verhoogt de aanmaak van vitamine D en serotonine.
  • UVA – zorgt voor een onmiddellijke bruine kleur
  • UVB – zorgt voor een langduriger bruining en vitamine D-synthese

 

U kunt bij ons al genieten van een zonnebank sessie voor € 10,00. Dit is inclusief handdoek, douchegel, shampoo en gebruik van de douche.

Ook is het mogelijk om een prepaid abonnement te kopen voor 10 sessies. De prijs van dit prepaid abonnement is € 75,00. U dient zich dan te registreren in ons systeem waarna u gebruik kunt maken van ons online afsprakensysteem om een zonnebank sessie in te plannen. Registratie kan bij ons aan de balie.

Zonadviezen

Do's

Bepaal je huidtype 

  • Huidtype 1 verbrandt zeer snel, wordt niet bruin, zeer lichte huid, vaak sproeten, rood of lichtblond haar, lichte (blauwe) ogen.
  • Huidtype 2 verbrandt snel, wordt langzaam bruin, lichte huid, blond haar, grijze, groene of lichtbruine ogen.
  • Huidtype 3 verbrandt niet snel, wordt gemakkelijk bruin, licht getinte huid, donkerblond tot bruin haar, vrij donkere ogen.
  • Huidtype 4 verbrandt bijna nooit, bruint zeer goed, een van nature getinte huid, donker haar, donkere ogen.

Met huidtype 1 kun je eigenlijk niet onder de zonnebank. Als je huidtype 2 hebt, moet je daarmee heel voorzichtig zijn.
Bouw een zonnebankkuur langzaam op. Eerst kort, pas later mag je er wat langer onder. Hoe lang? Dat is afhankelijk van je huidtype.
Bescherm je ogen (met een brilletje) en kijk niet in de brandende lampen. De UV-stralen kunnen je netvlies beschadigen. Dit is pas na lange tijd merkbaar. Je kunt dan staar of lasogen krijgen.
Luister naar je lichaam. Gaat je huid prikken of jeuken, wacht dan niet tot de timer afgaat, maar ga onder de zonnebank vandaan.
Heb je een huidaandoening? Vraag dan altijd eerst een arts om advies. Soms helpt een (speciale) zonnebank, maar soms werkt de zonnebank juist averechts.
Douche na de zonnebank. Het gerucht dat je bruine kleurtje er weer snel afgaat door het water is absoluut onzin. De bruine kleur ontstaat in je huid en niet op de huid.
Verzorg de huid na het douchen met een vochtinbrengende crème of lotion. Dat voorkomt uitdroging en versnelde veroudering van de huid én het ziet er mooier uit.

Dont’s

Nog even snel een zonnebankkuur voordat je op vakantie gaat. De zonnebank moet je, net als de zon, langzaam opbouwen voor een goed en gezond resultaat.
Cosmetica en parfum onder de zonnebank: In combinatie met de UV-straling kunnen huidirritaties veroorzaken. Verwijder dus altijd make-up, laat je luchtje weg of was het er eerst af.
Het maximaal aantal keren dat je gebruikt kunt maken van de zonnebank per jaar is afhankelijk van je huidtype. Hoe sneller je verbrandt, hoe minder vaak je onder de zonnebank kunt.
Onder de zonnebank als je veel sproeten, abnormale pigmentvlekken of (grote) moedervlekken hebt? Laat eerst een arts naar de vlekken kijken en advies geven over zonnen en de zonnebank.
Vaker onder de zonnebank als je niet bruin wordt? Het pigment in jouw huid is erfelijk bepaald. Dat verandert niet als je meer onder de zonnebank gaat.
Onder de zonnebank als je bepaalde medicijnen gebruikt? Kijk eerst in de bijsluiter van je medicijnen of dit afgeraden wordt.
Kinderen en jongeren onder de zonnebank. Omdat hun huid nog in ontwikkeling is, is de kans op huidkanker later groter bij beschadiging door verbranding. Daarom kun je ook beter niet onder de zonnebank als je als kind vaak verbrand bent geweest.
Het lijkt een open deur, maar toch: als je net verbrand bent, kun je beter niet onder de zonnebank gaan. Verzorg je huid goed met een aftersun en laat de huid eerst volledig herstellen.